top of page

VERHALEN UIT HET WEENSE WOUD

Ödön von Horváth

Tekst:

Regie:

Domien Van Der Meiren

Seizoen 2015-2016

Vanaf 8 juni kan u in de Gentse Minardschouwburg gaan kijken naar de voorstelling Verhalen uit het Weense Woud van Ödön von Horváth opnieuw in een regie van regisseur Domien Van Der Meiren. De acteurs van de Gentse amateurverenigingen Hoger StrevenKrakeelde WAANzin en TRAC sloegen de handen in elkaar voor deze coproductie.


Het stuk brengt de lotgevallen van enkele kleurrijke bewoners ergens in een stadje. In een politiek en economisch wankele tijd zoeken ze rust in de natuur, fortuin in de loterij, of vertier in de nacht.


Na De Goede Mens van Sezuan en They Shoot Horses Don’t They? (2013) wordt dit de derde grote coproductie van Theater de WAANzin, Hoger Streven, Teater Krakeel en TRAC.


Geluk is slechts een illusie…

Marianne runt samen met haar vader een feestwinkel. Ze valt als een blok voor de charmeur Alfred en verbreekt onmiddellijk haar verloving met de slager en buurman Oscar. Na deze impulsieve beslissing stapelen alle betrokkenen fout op fout, met verstrekkende gevolgen.

“Niets geeft meer het gevoel van oneindigheid als de domheid” schreef auteur Ödön Von Horváth als motto bij zijn toneelstuk. Is het gespeelde domheid of is iedereen werkelijk zo onnozel? Het volledige gezelschap zoekt zijn heil in zuipen, vreten en wedden op paardenraces. Keert iedereen de veranderende realiteit de rug toe? Je zou bijna denken van wel. Domheid kent namelijk ook zijn grenzen. Onverschilligheid daarentegen viert hoogtij. Horváth fileert de kleine mens op een monstrueuze wijze. Maar steeds met een vorm van mededogen, empathie en compassie. Want uiteindelijk zoeken we allemaal naar liefde en een portie waardigheid…


SPEELDATA

woe 8, do 9, vr 10 en za 11 juni 2016 telkens om 20u

van

Ödön von Horváth


regie

Domien Van Der Meiren


foto poster

Jerroen Willems


met

Griet Bessems

Ada Christians

Dirk Crommelinck

Sofie De Mol

Ilse Derauw

Wim De Witte

Marc Houtekier

Luc Leblon

Gio Vandendaele

Patrick Van Rijsselberge

Willem Vereecken

Jet Vergaert

Inge Verleye

bottom of page