top of page

THEATER OP HET WATER 2016 – KOARLE

Frans Van Hijfte

Tekst:

Regie:

Wim De Witte & Sofie De Mol

Seizoen 2015-2016

Theater op het water is een begrip geworden in de Gentse Feesten. We zijn er voor het tiende jaar op rij en wij proberen de geschiedenis van Gent op een leuke manier bij de mensen te brengen.


Acteurs van Theater TRAC brengen de vele verhalen over Gent en haar geschiedenis, die anders door de kapiteins van Gent Watertoerist worden verteld aan de passagiers, tot leven in het schitterende decor van de historische stad zelf.


De bezieler en drijvende kracht achter deze voorstellingen-reeks was de in mei overleden Frans Van Hijfte (alias Frans Babbelaar). Elk jaar opnieuw schreef hij korte monologen en dialogen over de kleurrijke geschiedenis van Gent. Voor deze editie was hij begonnen aan de teksten die helemaal in het teken zouden staan van Keizer Karel en de Stroppendragers. De ploeg van TRAC werkte de voorstelling verder af na het overlijden van Frans en we zijn er dus voor het tiende jaar op rij bij om de geschiedenis van Gent op een leuke manier bij de mensen te brengen.


In deze editie komt u alles te weten over Keizer Karel; zijn vriendinnetjes; waarom sommigen Gentenaars Kanneschijters worden genoemd en hoe het komt dat er zoveel Gentenaars in de stad rondlopen met een koord rond de nek…


Theater op het water bezieler, Frans van Hijfte, was jarenlang een nierpatiënt. Er werd samen met Gent Watertoerist en TRAC dan ook besloten om de opbrengst van deze voorstelling te doneren aan de nier-patiëntenvereninging vzw Scharnier van het AZ Maria-Middelares.


SPEELDATA zaterdag 16 juli om 16 uur

zondag 17 juli om 16 uur

maandag 18 juli om 16 uur

dinsdag 19 juli om 16 uur

woensdag 20 juli om 16 uur

donderdag 21 juli om 16 uur

vrijdag 22 juli om 16 uur

zaterdag 23 juli om 16 uur

zondag 24 juli om 16 uur

teksten:

Frans Van Hijfte, Theater TRAC


regie:

Wim De Witte & Sofie De Mol


met:

Carine Claeys

Sofie De Mol

Wim De Witte

Anthony Van Caeneghem

Brecht Van De Walle.

bottom of page