top of page

THEATER OP HET WATER - SPORTIEF GENT

Simon Wullens

Tekst:

Regie:

Simon Wullens & Katrien Wemel

Seizoen 2017-2018

Theater op het water is een begrip geworden in de Gentse Feesten. Acteurs van Theater TRAC brengen de verhalen over Gent en haar geschiedenis, die anders door de kapiteins van Gent Watertoerist worden verteld aan de passagiers, tot leven in het schitterende decor van de historische stad zelf. Tijdens de editie Gentse Feesten 2018 brengen we het verhaal van een aantal bekende Gentse sportfiguren.


Twee jaar geleden overleed bezieler en drijvende kracht achter deze voorstellingen-reeks Frans Van Hijfte (alias Frans Babbelaar). Elk jaar opnieuw schreef hij korte monologen en dialogen over de kleurrijke geschiedenis van Gent. Na een sabbatjaar in 2017 keert de voorstelling terug naar de Gentse Feesten 2018 met als focus bekende Gentse sporters:

Freddy De Kerpel, de “Chuck Norris” van de Lage Landen doet zijn verhaal. Een uppercut!Iljo Keisse, de Gentse pistier die het wegteam van Patrick Lefevere de laatste jaren meer en meer doet glanzen.Carine Verbauwen, een frisse duik in het leven van de topzwemster uit de beroemde Gentse zwemfamilie.Pascale Verbauwen, dé grossiersters van Belgische zwemtitels en zus van.


SPEELDATA

Dagelijks van maandag 16 juli tem zondag 22 juli

teksten:

Simon Wullens


coaching:

Simon Wullens & Katrien Wemel


met:

Carine Claeys

Walter Schudel

Lutgart Verraes

Reginald Wietendaele

bottom of page