top of page

HOORSPEL: DE LIFTER

Orson Welles

Tekst:

Regie:

Roeland De Trazegnies

Seizoen 2022-2023

Het afgelopen jaar was het opzetten van een live theatervoorstelling geen makkie. Maar we hielden ons in stilte bezig met het voorbereiden van vele plannen en met een eerste hoorspel De Lifter geïnspireerd op The Hitch Hiker van Orson Welles.


Welles is een van de invloedrijkste Amerikaanse regisseurs uit de filmgeschiedenis. Hij verwierf cultstatus met zijn debuutfilm Citizen Kane (1941), maar werd kort daarvoor al wereldberoemd door de radio-uitzending van het hoorspel The War of the Worlds naar het gelijknamige sciencefictionverhaal van H.G. Wells. Samen met de acteurs van zijn Mercury Theatre maakte hij een reeks hoorspelen voor The Orson Welles Show op de Amerikaanse radio-zender CBS. In 1941 ging het hoorspel The Hich Hiker (geschreven door Lucille Fletcher) op antenne.


Op donderdag 5 mei, de vooravond van de 107de verjaardag van de geboortedag van Orson Welles (6 mei 1915) organiseren we een heel speciale première van onze versies van dit hoorspel. We nodigen je uit om in een duistere theaterzaal live te komen luisteren naar en te griezelen met de première van het verhaal van Ronald Adams die van Gent naar Zuid-Frankrijk rijdt en bij het buitenrijden van de stad een vreemde lifter ziet staan, hem negeert, maar hem kilometers verder alsmaar opnieuw ontmoet.


We laten je het hoorspel horen in twee versies en bieden je tussendoor graag een drankje aan!

TEKST

Orson Welles


REGIE, BEWERKING & AUDIOMONTAGE

Roeland De Trazegnies


MET DE STEMMEN VAN

Ingrid De Bie

Sofie De Mol

Wim De Witte

Frederick Gulinck

Hanne Hendrickx

Walter Schudel

Laurens Van Der Beken

Katrien Wemel.


Met dank aan Urgent fm.

bottom of page