top of page

DE GROOTE VAKANTIE

Edgard Eeckman

Tekst:

Regie:

Edgard Eeckman

Seizoen 2012-2013

Het leven is een ziekte. Het enige verschil tussen de ene mens en de andere is het stadium dat zijn ziekte bereikt heeft.” 

George Bernard Shaw


In 2007 bracht de WAANzin deze creatie van Edgard Eeckman reeds op de planken, vijf jaar later volgt een complete remake.Het verhaal van een jonge onderwijzeres die nog maar enkele maanden te leven heeft, bleek toen al zeer aan te spreken. In de editie 2012-2013 van het stuk nemen één vrouw en vier mannen alle rollen voor hun rekening.

 

Het kernonderwerp van de theatertekst is een waardig levenseinde, een onderwerp dat bijzonder actueel is en blijft. Het is echter allerminst een donker stuk omdat auteur Edgard Eeckman er expliciet voor koos om het onderwerp met veel humor te benaderen.


Aan het schrijven van 'De Groote Vakantie' gingen gesprekken met prof. dr. Wim Distelmans vooraf. Wim Distelmans is voorzitter van de Federale Commissie Euthanasie,  professor in de palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en oncoloog aan het Universitair Ziekenhuis Brussel.


Reageer op deze blog in verband met De Groote Vakantie.

Foto's Iwein RoelensEnkele reacties:

" Het stuk was voor mij levensecht! De inhoud was diepgaand en deed nadenken”


“We hebben geschaterlacht, de acteurs waren grandioos, elk van hen. In ons team hoorde ik vertellen dat men het goed vond en dat geldt ook voor mij.”


"de WAANzin doet zijn naam alle eer aan"


VAN

Edgard Eeckman


REGIE

Edgard Eeckman


MET

Dirk Crommelinck,

Roel de Trazegnies

Nic Fruru

Isabel Vandersteene

Marnix Van Hamme

bottom of page