top of page

DE BITTERZOET

Dennis Potter

Tekst:

Regie:

Roel de Trazegnies

Seizoen 2011-2012

Dennis Potter: "We tend to forget that we only live in the present tense."


In De bitterzoet vertelt Dennis Potter het verhaal van de familie Broex, brave burgers uit de middenklasse. Ze wonen in een buitenwijk, hij werkt op een kantoor in de stad.

De Broexen zouden een doodnormaal leven leiden, ware het niet dat hun dochter Caroline twee jaar geleden een zwaar auto-ongeluk heeft gehad. Verlamd, niet bij machte een zinnig woord uit te brengen en voortdurende zorg vereisend, leeft zij sinds het ongeluk als een geluiden-uitstotende plant. Moeder Broex weigert de hoop op te geven en blijft met Caroline communiceren. Vader Broex gelooft nergens meer in. Verdrietig en verbitterd isoleert hij het gezin steeds meer van de buitenwereld, waar alles toch alleen maar erger en erger wordt. Zijn enige hoop ligt in de racistisch-populistisch-nationalistische partij die onlangs is opgericht.


Deze uitzichtloze situatie verandert wanneer vader Broex op straat een jongeman tegen het lijf loopt die Caroline van vroeger blijkt te kennen en die jongeman vervolgens bij hem thuis opduikt. Als een door God gezonden engel brengt hij verlossing en loutering voor iedereen. Maar is het de verlossing waar iedereen op wacht?

VAN

Dennis Potter


REGIE

Roel de Trazegnies


MET

Dirk Crommelinck

Frederik Van Laere

Joke Van Huffel

Isabel Vandersteene

Dirk De Corte

bottom of page