top of page

DAGDAG

Joke Van Leeuwen

Tekst:

Regie:

Stefanie De Pauw

Seizoen 2017-2018

VROUW: Zag je hem schijnen? Ik denk dat hij een ster is. Dit was misschien zijn laatste schijnsel. Nu is hij gedoofd.

MAN: Hij ziet er verder als een mens uit.

VROUW: Misschien zien alle sterren er als een mens uit, van dichtbij.


GENT (april 2018) – Het verhaal van een bergbeklimmer die van een berg afwaait en terechtkomt in een wonderlijke wereld met al even wonderlijke bewoners: dat is het uitgangspunt van de nieuwe familievoorstelling van Theater TRAC. Een speels stuk voor een jong publiek maar tegelijkertijd een tikje absurd én met een boodschap, waar ook zeker de oudere theaterliefhebbers van zullen genieten. Met deze voorstelling studeert regisseur Stefanie De Pauw af aan de parttime opleiding tot theaterdocent/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.


Absurde uitgangspunten, bizarre plotwendingen en vreemde personages vormen de ingrediënten van de voorstelling DagDag waarin een bergbeklimmer na een val in een compleet andere wereld terecht komt. Een wereld waarin tegen alles ‘Goeiemorgen!’ wordt gezegd. Waarin alles het lekkerste, en het beste, en het mooiste is. De bergbeklimmer begrijpt niets van de mensen die er wonen. Maar begrijpen zij de bergbeklimmer? De twee tonen hem een uitweg naar zijn eigen wereld, maar niet zonder hem eerst als twee nieuwsgierige en onbevangen kinderen tegemoet te treden.


DagDag is een stuk over een ontmoeting tussen twee héél verschillende werelden. Een tekst die Joke Van Leeuwen schreef voor Het Paleis op basis van een visueel concept van Bob Takes. Hij bedacht en visualiseerde twee werelden die haaks op elkaar staan, een idee dat Van Leeuwen prikkelde om er een theatertekst voor te schrijven.


Regie-studente Stefanie De Pauw raakte op haar beurt gebeten door de tekst van Van Leeuwen en bedacht een eigen visueel concept voor die wonderlijke bergwereld: “We gingen op een fysieke manier aan de slag met de tekst. Het levert een speelse voorstelling op, maar eentje die desalniettemin belangrijke thema’s aanraakt. Hoe reageer je wanneer er andere levenswijzen, visies, gewoontes jouw wereld binnen gebracht worden? Op die manier is de voorstelling dus ook brandend actueel.


OPGELET NIEUWE DATA!!

Eén van de hoofdacteurs kan om medische redenen de rol niet opnemen. Ondertussen hebben we een geweldige vervanger gevonden, maar zijn genoodzaakt om de première een week uit te stellen.


Met deze voorstelling studeert Stefanie De Pauw af aan de parttime opleiding tot theaterdocent/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.

 


SPEELDATA zaterdag 19 mei 16u (try out),

vrijdag 25 mei 20u (première)

zaterdag 26 mei 15u

zondag 27 mei 15u

 

van:

Joke Van Leeuwen


regie:

Stefanie De Pauw


met:

Sofie De Mol

Steven De Beleyr

Jeroen Verpoest


begeleiding:

Jo Roets


illustratie:

Kelly Van Loon


met dank aan:

Jim Maes

Robin Boel

Adelien De Pauw

Noortje Verbeke

Jan Wouters

Karen Vermeiren

alle begeleidende docenten en medestudenten.

bottom of page