top of page

CREVETTE ES DE VEDETTE

George Feydeau

Tekst:

Regie:

Anton Cogen

Seizoen 2001-2002

Theater TRAC 10 jaar "en vedette"


(Gent) - Op vrijdag 22 februari 2002 gaat de 10e (en dus verjaardagsproductie) van het Gentse liefhebberstoneelgezelschap Theater TRAC, CREVETTE ES DE VEDETTE in première. Het stuk is een bewerking door beroepsacteur Anton Cogen van George Feydeau's klucht "La Dame de chez Maxim". De komedie werd door Cogen verplaatst van het Parijs anno 1900 naar Gent anno 1970 en verder opgefleurd met liedjes van Cogen en componist Octaaf Boone. Voor deze productie sloot TRAC een overeenkomst met Theater Krakeel (Gentbrugge) voor de huur van haar zaal. 


In februari pakt Theater TRAC uit met een speciaal verjaardagsspektakel met meer dan 20 acteurs. Een bewerking van George Feydeau's "La Dame de chez Maxim's", onder de titel CREVETTE ES DE VEDETTE. Het verhaal van Docteur Kleenzak die - na een nachtje stappen - wakker wordt ónder zijn canapé en Crevette (alias “den heiten geirnaart” een serveuse van de Maxim’s) in zijn Indisch hemelbed aantreft. Samen met zijn collega Docteur Kortepijp rtracht hij zich uit deze netelige positie te bevrijden…


"We engageerden Anton Cogen die voor ons het originele stuk verplaatste van Parijs anno 1900, naar Gent eind jaren zestig-begin jaren zeventig. Er werden liedjes toegevoegd en alles werd overgoten met een dialectensausje. Er wordt in het Duits, Frans, Russisch, Gents, West-Vlaams en Meetjeslands gespeeld! We wagen ons hiermee voor het eerst aan een vorm van volkstheater." aldus Marijke Verhaeghe, secretaris van Theater TRAC. 


Voor deze productie vond Theater TRAC een onderkomen bij Theater Krakeel. "Door het al jaren aanslepende zalengebrek in de Gentse binnenstad zag TRAC zich de afgelopen jaren verplicht om elk jaar opnieuw uit te kijken naar een geschikte locatie. Die gingen van het dienstencentrum en de Campo-Santo kapel in Sint-Amandsberg, over de parochiezaal in de Maïsstraat en het ABVV-gebouw op de Vrijdagmarkt". 


Nu schijnt Theater TRAC eindelijk een onderkomen gevonden te hebben bij Theater Krakeel in de Theaterstraat in Gentbrugge. "Met Theater Krakeel werd een tijdelijke overeenkomst gemaakt voor de huur van hun zaal. Voorlopig voor één productie, bedoeling is echter om op termijn een overeenkomst te maken voor een langere periode zodat Theater TRAC ook kan evolueren naar twee (of meerdere) producties per jaar" aldus nog Verhaeghe. 

"We bestaan nu 10 jaar en vinden het hoog tijd om aan uitbreiding te denken. We wisten in die 10 jaar tijd een bescheiden maar toch wel stevige reputatie uit te bouwen in Gentse amateur-middens en bezitten het spelerspotentieel voor op z'n minst twee producties per jaar".


Als extraatje zal TRAC ook een monoloog van de Gentenaar Erwin Penning over de laatste dagen van de Franse auteur Georges Feydeau brengen. Deze AUTOPSIE VAN EEN KEIZER zal opgevoerd worden de loop van maart & april. Precieze data & locatie zullen later bekendgemaakt worden.


CREVETTE ES DE VEDETTE door Theater TRAC is de lustige historie van een "lochte serveuze" van de Maxim's in de Vlaanderenstraat van 1970 te Gent en een hippe "docteur" uit de betere klasse. Te zien in Theater Krakeel (Theaterstraat 33 te Gentbrugge) op 22, 23, 24, 27 februari & 1, 2 & 3 maart 2002. Info en reservatie via info@theater-trac.be, op http://www.theater-trac.be of op 09 223 17 81.

Van

George Feydeau


Regie

Anton Cogen


Met

Dirk Verleysen

Johan Van Hoorde

Patrick Pevenage

Kathelijne Depuydt

Marijke Verhaeghe

Frans Van Hijfte

Peter Van Doorn

Veerle Goossens

Wim De Witte

Lien Van Ginderachter

Sofie De Mol

Sven Van Nieuwenhuyse

Virginie Pruvost

Liene De Baere

Tony Van Den Broecke

Alain De Vos

Winoc Wullens

Svietlana Ulyanava

Leen Braspenning

Katleen De Preter

Michèle Desforges

Isabel Sandra

e.a.


Liesjesteksten

Anton Cogen


Muziek

Octaaf Boone


Muzikale leiding

Liesbet Van Daele


Choreografie

Greta Lintz


Techniek

Pascal Libert

Antoon Raes


Decor

Pascal Libert


Kledij

Anny Stevens

Sabrina Meijs

Marijke Verhaeghe

bottom of page